Забравих да добавя преди пращането на писмото до НАП само да подпишете с ел. подпис имейла, но да не го криптирате ( защото Аутлук има и такава функция ) , не знам тогава в НАП дали ще могат да го отворят. Успех!
Успях да пусна  до НАП заявлението за прехвърляне на надвнесените сума по единната сметка  по имейла с електронен подпис. След като при първия ми опит подписах с ел.подпис самото сканирано заявление и след това го изпратих по имейла до НАП, получих отказ. При втория ми опит подисах самия имейл и прикачих неподписано сканирано заявление, вече ми го приеха. Ползвам поща в abv.bg и за тези които исе интересуват ето как могат да подпишат имейла. Инсталирате си Microsoft Outlook 2007 или 2010, ако го нямате, но той обикновено върви към Microsoft Оffice. След това конфигурирате Аутлук с вашата поща ( линк  с инструкция  http://help.abv.bg/?p=1276   за тези които са с abv.bg ). След това чрез Аутлук създавате ново писмо,прикачвате файла със заявлението (НЕ подписано с ел.подпис)  и тогава подписвате самото писмо, вкарвате Пин на ел.подис и го пращате до td_sofia_grad@ro22.nra.bg ( само  за София). При подписването се създава файл smime.p7s , което значи, че сте подписали имейла. После чакате отговора от НАП. Успех!
Аз питах по телефона, отговориха ми, че след 04.06 надвнесените суми ще покриват най-старите задължения (ако имаш такива) . Което значи, че ти няма да можеш да насочиш надвнесената сума там, където ти се иска на теб. Спокойно, ще намерим начин да не се разхождаме до НАП.
За съжаление и аз получих същия отговор. Ще търся други варианти да излъжем системата. :hmmm:
Аз сканирах заявлението,подписах го с DS Tool версия 2.0 (прикачвам инструкцията за инсталация) и след малко го пращам до НАП на посочения в горните постове имейл, ще пиша за резултатите. Според мен не трябва да се подписва имейла , а самия сканиран документ, защото в страницата на НАП http://nap.bg/page?id=222 за други подобни документи пише : Внимание! При подаване на Декларация/ искане по §19и, ал.2/ал.4 от ПЗР на ЗЗО по електронен път е задължително  да бъде подписан самия електронен документ, а не e-mail, с който е изпратен документа. При условие, че документът не е подписан, същият се счита за неподаден, съгласно чл.99, ал.5 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.